5 مرحله اساسی ترخیص کالا

مرحله اول : استعلام هزینه

در این مرحله شما می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در انتهای پیح با ما وارد ارتباط شوید . جهت استعلام هزینه ها و در کل امکان سنجی ترخیص کالا ، شما باید پروفرمای کالای خود را از طریق شماره واتساپ زیر برایمان ارسال کنید . در صورتی که ارسال پروفرما از سوی شما در روز های تعطیل نباشد ، جواب استعلام ظرف مدت یک روز کاری به تفکیک و تفصیل خدمت شما اعلام خواهد شد . در این مدت ما علاوه بر محاسبه هزینه ریز و دقیق پرفرمای شما ، مجوز ها و سایر شرایط خاصه برای کالای شما را نیز مورد استعلام بروز قرار می‌دهیم .

مرحله دوم : تصمیم گیری شما

در این مرحله شما با بررسی هزینه و شرایط اعلامی ما در مرحله قبل، تصمیم خواهید گرفت که با ما فعالیت کنید و یا نه .

لازم به ذکر است تمام موارد مرحله قبل به صورت کاملا رایگان برایتان انجام خواهد شد و شما مجبوریتی برای همکاری با ما نه به صورت مادی و نه به صورت معنوی نخواهید داشت.

مرحله سوم : انعقاد قرارداد

در این مرحله چنانچه شما مایل به فعالیت با ما باشید ، اقدام به انعقاد قرار داد و درج دقیق شرایط همکاری در قرارداد خواهیم نمود. به توجه به حجم و ارزش و شرایط کالا قرارداهایی باشرایط متفاوت منعقد خواهد شد .

تضامین های ما نیز در این مرحله با شما رد و بدل خواهد شد . تا خیال شما از حسن انجام امور راحتتر از همیشه باشد .

مرحله چهارم : انجام امور ترخیص کالا

در این مرحله گروه ما با توجه به تجربه و توانایی های خود که اندوخته بیش از 15 سال سابقه اعضای خود در زمینه ترخیص کالا و تجارت های بین المللی میباشد. اقدامات لازمه جهت ترخیص کالا شما را آغاز خواهد نمود .

اولین و مشخص ترین قدم اخذ ثبت سفارش از وزارت صمت خواهد بود فلذا پیشنهاد ما به همه عزیزان وارد کننده این است که قبل از خرید کالا خود با ما وارد ارتباط شوند تا ما اقدامات لازم برای اخذ ثبت سفارش را انجام دهیم. تا بعد از خرید در صورت وجود موانع وارداتی نو ظهور دچار ضرر و زیان نشوند .

مرحله پنجم : خروج بار از گمرک

بعد از انجام فرایند ترخیص کالا ، کالای شما در گمرک بارگیری شده و پس از بازرسی نهایی در درب خروج گمرک ، کالا از گمرک خارج شده و به سمت نقطه اعلامی شما حرکت داده خواهد شد .

اسناد ترخیص و سایر تضامین در این مرحله مجدد تبادل شده، و فرایند ترخیص کالا تمام شده محسوب خواهد شد.

گمرک بازرگان در کدام ناحیه مرزی ایران قرار دارد؟

اگر می­خواهید با فرآیند ترخیص کالا از گمرک بازرگان آشنا شوید، بهتر است ابتدا درباره موقعیت جغرافیایی این گمرک و تأثیر آن بر فعالیت واردات کشور بیشتر بدانید

بدون شک تا به حال نام جاده ابریشم را که از دیرباز برای ایرانیان، مسیری مهم و حیاتی برای سفر و خصوصاً تجارت بوده است، شنیده­اید. درست در نقطه­ای که این جاده معروف پایان می­پذیرد، مهم­ترین منطقه شهرستان بازرگان آغاز می­شود که به کشور ترکیه ختم می­گردد. این منطقه در واقع محل دقیق گمرک بازرگان در شهر ماکو، از توابع بازرگان و در 15 کیلومتری شمال این شهرستان است. این گمرک در دامنه کوه آرارات در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و دروازه خروجی ایران به سمت ترکیه محسوب می­شود. هنگامی که نام ترکیه در میان باشد، اهمیت این گمرک نیز برای ایران و تاجران ایرانی روشن می­شود. هم­جوار بودن گمرک بازرگان با کشور ترکیه، از دیرباز فرصت­های بسیار خوبی را در زمینه واردات و صادرات برای بازرگانان ایرانی فراهم نموده است و امروزه حجم بالایی از واردات به ترخیص کالا از گمرک بازرگان تعلق دارد. اما اهمیت و اعتبار این گمرک تنها به موقعیت جغرافیایی آن باز نمی­گردد، بلکه تاریخ و پیشینه آن نیز، در اعتبار و فعالیت­های مستمر و موفق گمرک بازرگان مؤثر واقع شده است که در ادامه بیشتر به آن پرداخته خواهد شد.

پیشینه 94 ساله­ ی گمرک بازرگان

می­توان گفت گمرک بازرگان پیشینه­ای 94 ساله دارد و این نشان می­دهد مرزهای غربی ایران برای واردات و صادرات کالا تا چه اندازه برای بازرگانان ایرانی مهم بوده است. البته تا قبل از آن نیز، تاجران رفت و آمدهای تجاری و واردات کالاهای خود را به وسیله منطقه­ای در 30 کیلومتری شهرستان بازرگان یعنی بندر ترابزون، بایزید و قیزیل دره انجام می­دادند که در خاک ترکیه قرار داشت. اما در سال 1305 یعنی درست زمانی که بازرگان یک روستای کوچک با تنها 40 خانوار به حساب می­آمد، به عنوان گمرک غربی ایران آغاز به کار کرد. همین امر نشان می­دهد از سال­های دور تا به الان، اهمیت تجارت جهانی تا چه اندازه برای ایرانیان زیاد بوده است. از همان زمان تاکنون ترخیص کالا از گمرک بازرگان، ادامه داشته است.

البته بدون شک تصور ما از گمرک در آن زمان و آن شرایط، یک ساختمان کاهگلی کوچک با تعداد بسیار محدودی از کارمندان است اما همین بنای کوچک، توانست به میزان زیادی به تجارت ایرانیان با کشورهای همسایه کمک کند و به کاهش هزینه ­های واردات و صادرات منجر گردد. با این وجود این گمرک برای مدتی نیز به ماکو منتقل شد اما در نهایت به دلیل نیاز بازرگانان به وجود یک مرکز گمرک معتبر و فعال در مرزهای غربی ایران، در سال 1314 مجدداً گمرک به شهرستان بازرگان منتقل شد و از آن زمان تا به الان به عنوان یکی از معتبرترین و فعال­ترین گمرک­های کشور مشغول به کار است. به طوری که امروزه واردات و ترخیص کالا از گمرک بازرگان، یک فعالیت مهم برای تعامل تجاری با بسیاری از کشورهای دور و نزدیک محسوب می­شود.

جالب است بدانید در ترکیه این گمرک به نام “گوربولاغ” شناخته می­شود.

آن چه امروز به عنوان گمرک بازرگان می­شناسیم

با وجود این که این روزها ترخیص کالا از گمرک بازرگان به حدی است که آن را به یکی از پر رفت و آمدترین گمرک­ها تبدیل کرده، این گمرک در طول تاریخ 90 ساله خود با فراز و نشیب­های بسیاری روبرو بوده است. خصوصاً مواجهه با جنگ جهانی دوم، برای مدتی این گمرک را از پیشرفت و فعالیت رو به جلو باز داشت. اما شاید به دلیل اهمیت زیاد تجارت از طریق مرزهای غربی، گمرک بازرگان توانست به مرور فعالیت خود را در زمینه مبادله کالا تقویت بخشد و به یکی از قدرتمندترین مراکز گمرک ایران تبدیل گردد.

امروزه اگر وارد ساختمان 4 طبقه گمرک بازرگان شوید، نمی­توانید آن بنای کاهگلی قدیمی را حتی تصور کنید. این گمرک در حال حاضر در مساحتی برابر 4400 متر مربع بنا شده است و تعداد پرسنل آن شاید ده ­ها برابر گمرک اولیه باشد. گمرک بازرگان، به تدریج فعالیت خود را در مرز غربی ایران گسترش داده است و امور مختلف گمرکی از قبیل واردات و صادرات، ترانزیت، مسافربری و قضایی را تحت دامنه فعالیت خود دارد. علاوه بر این وظیفه نظارت بر گمرک گلدشت و همچنین بازارچه مرزی صنم بلاغی و ساری سو نیز بر عهده گمرک بزرگ بازرگان است.

گفته می­شود در سال­های اخیر، روزانه 350 تا 500 تریلی کالا از مرز بازرگان عبور می­کند و این خود یعنی ترخیص کالا از گمرک بازرگان، یکی از مرسوم­ترین روش­های واردات کالا از کشوری نظیر ترکیه و سایر کشورها است.

کالاهای وارداتی چند دسته هستند؟

برای این که بدانیم ترخیص کالا از گمرک بازرگان چگونه انجام می­شود، ابتدا باید درباره دسته ­بندی کالاهای وارداتی به ایران بیشتر بدانیم. محصولاتی که ممکن است در زمره کالاهای وارداتی به کشور قرار گیرند، در سه گروه دسته بندی می­شوند:

  • گروه اول کالاهای مجاز هستند. برای واردات و ترخیص این دسته از کالا­ها از گمرک، بازرگانان نیاز به اخذ مجوز خاصی ندارند. تاجران برای واردات این دسته از کالاها کم دردسرترین مسیر را پیش رو دارند.
  • گروه دوم به کالاهای مشروط مرسوم اند. این کالاها اجازه ورود به کشور را دارند اما پیش از آن باید وارد کننده اقدام به اخذ مجوزهای مربوطه نماید. برای مثال برای واردات و ترخیص محصولات دارویی، باید از سازمان بهداشت و سایر مراکز مربوطه، مجوزهای لازم را اخذ نمود. در غیر این صورت وارد کننده در جریان ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا گمرک­های دیگر با مشکلاتی روبرو خواهد شد.
  • گروه سوم در واقع کالاهای ممنوعه و غیر مجاز هستند که تحت هیچ شرایطی اجازه ورود و ترخیص پیدا نمی­کنند که درباره این گروه از کالاها در قسمت­های قبل توضیح داده شده است.

واردات کالا از گمرک بازرگان، از چه کشورهایی

صورت می­پذیرد؟

به طور کلی ترخیص کالا از گمرک بازرگان برای کالاهای وارداتی از کشورهای گوناگونی مانند ارمنستان، افغانستان، ترکمنستان، عراق، تاجیکستان، روسیه، ترکیه، گرجستان و آذربایجان انجام می­شود. اما نکته قابل تأمل درباره این گمرک ، استقرار آن در مرز یک کیلومتری ترکیه می­باشد. از آنجایی که می­توان ترکیه را دروازه­ای برای ورود به اروپا دانست، بازرگانان ایرانی توانسته­اند از طریق این گمرک با بسیاری از کشورهای اروپایی نیز به مبادله کالا بپردازند و این خود به اهمیت واردات کالا از گمرک بازرگان می­افزاید. خصوصاً در شرایطی که فعالیت­های واردات و صادرات با محدودیت­هایی مواجه است، امکان دسترسی و برقراری روابط تجاری با کشورهای دور اهمیت ویژه­ای پیدا می­کند و در این حین وجود یک مرکز قوی گمرک در موقعیتی مشابه موقعیت گمرک بازرگان می­تواند یک امتیاز مثبت برای تاجران ایرانی تلقی شود.

چه کالاهایی از گمرک بازرگان ترخیص می­شوند؟

به جز کالاهای ممنوعه وارداتی (که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد)، گروه وسیعی از انواع کالاها و محصولات، سالانه از طریق ترخیص از گمرک بازرگان وارد ایران می­گردد.

به دلیل آب و هوای معتدل شهر بازرگان، گروه کالاها و محصولات بهداشتی، آرایشی و غذایی، از جمله محصولات رایجی هستند که آمار ترخیص کالا از گمرک بازرگان را تشکیل می­دهند و مبادله و نگهداری این گونه کالاها در شرایط آب و هوایی این منطقه، بسیار آسان­تر از برخی گمرک­های دیگر مانند گمرک بندرعباس است. علاوه بر این­ها کالاهای گوناگون دیگری نیز از کشورهای همسایه و غیر همسایه به واسطه این گمرک به کشور وارد می­شوند که عبارتند از:

  • پروفیل
  • سنگ تراورتن و مرمر
  • نخ و پارچه
  • موتورهای صنعتی و ماشین آلات کشاورزی
  • پی وی سی خام
  • قطعات کاربردی در صنعت آسانسور مانند درب اتوماتیک
  • مواد پلاستیکی
  • لوازم یدکی
  • ماشین آلات برش
  • لوازم خانه و آشپزخانه
  • سرویس خواب
  • پوشاک
  • وسایل روشنایی
  • پارکت
  • قطعات کامپیوتر
  • کاغذ دیواری
  • دستگاه شیرین کننده آب
ترخیص کالا از گمرک بازرگان

چه کالاهایی اجازه ترخیص از گمرک بازرگان را ندارند؟

همانطور که پیش­تر به آن اشاره شد، به برخی از کالاها به طور کلی اجازه واردات به کشور داده نمی­شود که این امر صرف نظر از گمرک ورودی، به قوانین کلی ایران مربوط می­شود. از جمله این کالاها می­توان به مواد مخدر و مشروبات الکلی اشاره نمود که از ابتدا نه تنها اجازه ورود به ایران را ندارند بلکه غیر قانونی نیز به حساب می­آیند. این کالاها هیچ­گاه شامل فرآیند ترخیص کالا از گمرک بازرگان نمی­شوند.

البته هر ساله لیستی با عنوان لیست کالاهای ممنوعه وارداتی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می­شود که این کالاها در واقع در گروه کالاهای غیر قانونی قرار نمی­گیرند ولی ثبت سفارش آن­ها ممنوع می­گردد. لازم است بازرگانان محترم همواره اطلاعات به روزی درباره این گروه از کالاهای ممنوعه وارداتی داشته باشند تا در زمان ترخیص کالا از گمرک با مشکلات جدی مواجه نشوند.

امکان واردات از گمرک بازرگان با کارت پیله­ وری

واردات و صادرات با کارت پیله­وری از جمله خدماتی است که دولت به ساکنان شهرهای مرزی ارائه کرده است تا موجبات اشتغال موفق آنان و بهره­وری از امکانات مرزی را فراهم آورد. مرزنشینان محترم از جمله ساکنین منطقه مرزی بازرگان می­توانند طی گذراندن مراحلی که در ادامه توضیح داده خواهد شد و مطابق با قوانین مربوطه، شخصاً اقدام به ترخیص کالا از گمرک بازرگان نمایند.

چه کسانی می­توانند کارت پیله­وری برای واردات از گمرک بازرگان را دریافت نمایند؟

اولین و مهم­ترین شرط برای دریافت این کارت این است که فرد متقاضی حداقل به مدت سه سال و به صورت مستمر در منطقه مرزی سکونت داشته باشد. در این صورت می­تواند کارت پیله­وری به نام خود و با تاریخ اعتباری معادل یک سال از بازرگانی منطقه سکونت خود دریافت کنند. ساکنین شهرهای مرزی به وسیله این کارت می­توانند به تجارت کالا از طریق گمرک و در چارچوب قوانین مربوطه اقدام نمایند. لازم به ذکر است که مبادله و خرید و فروش کالا توسط این کارت، دارای سقف قیمتی مشخص می­باشد.

البته تمام افراد مرزنشین نمی­توانند با دریافت کارت پیله­وری از پیچ و خم­های ترخیص کالا از گمرک بازرگان در امان بمانند. افرادی که کارمند دولت هستند، کارت معافیت دائم یا پایان خدمت ندارند و یا دارای سوء سابقه کیفری هستند مجاز به دریافت کارت پیله­وری نمی­باشند. همچنین لازم است فرد درخواست دهنده ساکن شهرستانی باشد که بازارچه مرزی در آن قرار دارد.

اخذ کارت پیله¬وری

برای درخواست کارت پیله ­وری چه مدارکی مورد نیاز است؟

افراد متقاضی کارت پیله­وری برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا سایر گمرک­های کشور، باید مدارک زیر را جهت ارائه به مرکز مربوطه آماده سازند:

  • نامه تقاضا
  • فتوکپی شناسنامه و کارت پایان خدمت
  • 4 قطعه عکس
  • یک برگ پوشه
  • گواهی عدم اعتیاد
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • فرم تکمیل شده مشخصات فردی
  • گواهی تصدیق از طرف دو معرف کارمند و کاسب

اهمیت آگاهی کامل از روند ترخیص کالا از گمرک بازرگان

پیچ و خم­های ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا هر گمرک دیگری می­تواند به راحتی افراد تازه کار را سرگردان نماید. با توجه به این که روند واردات و ترخیص محصول از گمرک نیاز به دانش و تجربه کافی دارد، پیشنهاد می­شود حتماً از مشاوره کارشناسان خبره در این زمینه بهره ببرید. زیرا یک اشتباه کوچک موجب می­شود به سادگی ضرر مالی یا زمانی بسیاری را متحمل شوید. مستر ترخیص با تکیه بر آگاهی خود بر پیچ و خم­های واردات کالا به کشور، آماده است تا مسیر را برای بازرگانان و تاجران ایرانی هموار سازد و به پیشبرد هر چه سریع­تر و آسان­تر روند ترخیص کالای شما کمک نماید.

وجود قوانین بسیار و البته پیچیده که کار ترخیص کالاهای وارداتی و البته ترخیص کالا از گمرک بازرگان را تبدیل به فرآیندی زمان­بر و تخصصی می­کند، باعث می­شود گاهی حتی تاجران باتجربه نیز در جریان ترخیص محصول خود با مشکلاتی روبرو شوند که خسارت­های بسیاری را برای آنان به همراه خواهد داشت. به خصوص که با شرایط پیچیده جهانی، بسیاری از قوانین در حال تغییر مداوم هستند و عدم آگاهی در این زمینه می­تواند دردسرساز باشد. در ادامه سعی می­کنیم شما را با مراحل و شرایط ترخیص کالا آشنا کنیم. اما بهتر است ابتدا با مقوله اصلی “واردات” بیشتر آشنا شویم.

مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان

نحوه واردات کالا از گمرک بازرگان با سایر گمرک­ها تفاوت عمده­ای ندارد و لازم است فرد متقاضی، با رعایت قوانین کلی و در نظر گرفتن شرایط مربوطه، اقدام به درخواست ترخیص کالا نماید و با پرداخت هزینه­‌ ها، کالای خود را از گمرک ترخیص کند.

بسیاری از اقدامات لازم برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان به صورت موفقیت ­آمیز، باید قبل از مرحله ورود به گمرک انجام پذیرد. به این معنا که وارد کننده می­بایست ابتدا به ثبت سفارش و اخذ مجوزهای لازم اقدام کرده باشد. پس از این که کالا به گمرک رسید، نوبت به ارائه اظهارنامه گمرکی و در پی آن ترخیص محصول از گمرک بازرگان یا سایر گمرک­ها می­رسد. در ادامه قدم به قدم شما را با تمام این فرآیند آشنا خواهیم کرد.

شرایط اولیه ترخیص کالا

از گمرک بازرگان

برای این که کالایی را وارد کشور کرده و ترخیص نمایید در درجه اول باید کارت بازرگانی داشته باشید. به همین دلیل برخی افراد برای وارد کردن کالایی به کشور از شرکت­های بازرگانی کمک می­گیرند. علاوه بر این دریافت مجوزهای اولیه و البته کارتی با عنوان کارت حق العمل کاری نیز می­تواند از شرایط اجباری برای ترخیص محصول باشد. در این باره باید با توجه به روند کار و نوع محصولی که قصد وارد کردن آن را دارید، عمل نمایید.

اظهارنامه گمرکی در گمرک بازرگان

ارائه اظهارنامه، یکی از مهم­ترین مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان

پر کردن فرم اظهارنامه و به عبارتی “اظهار کالا” یکی از اقدامات مهم و پایه­ای برای واردات قانونی کالا به کشور و ترخیص کالا از گمرک بازرگان و سایر گمرک­ها می­باشد. در سال­های پیش­تر این روند باید به صورت حضوری انجام می­شد ولی خوشبختانه با پیشرفت سیستم­های الکترونیکی و فضای مجازی در تمام دنیا از جمله ایران، امروزه تنها با مراجعه به سایت مربوطه، وارد نمودن اطلاعات درخواستی و ارائه مدارک و اسناد لازم، تاجر می­تواند فرم اظهارنامه کالای خود را آماده نماید. تکمیل و ارائه فرم اظهارنامه در سیستم ترخیص الکترونیکی گمرک طبق مراحل زیر انجام می­گیرد:

  • در اولین مرحله از آماده­سازی اظهارنامه برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان، تاجر باید به ثبت اظهار در سیستم آنلاین اقدام کند. بسیاری از ویژگی­های محصول وارداتی مانند نوع محصول، وزن، مدل، علامت تجاری، مقدار و ارزش کالا باید همگی برای گمرک مشخص باشند. هنگامی که کالا وارد گمرک می­شود، وارد کننده موظف است این فرم اظهارنامه را تکمیل کرده و شماره­ای تحت عنوان شماره کوتاژ از سیستم اخذ نماید.
  • پرداخت الکترونیکی دومین مرحله است. البته پیش از آن لازم است بازرگان وارد کننده تمام اطلاعات ورودی و اسناد ارائه شده را چک کرده و از صحت آن اطمینان حاصل کند. سپس بعد از دریافت شماره کوتاژ می­تواند پرداخت را انجام دهد.
  • در این مرحله از ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا هر گمرک دیگری، مبلغی تحت عنوان عوارض و مالیات گمرکی باید پرداخت شود که وارد کننده هم به صورت حضوری و با دریافت فیش بانکی و هم به صورت الکترونیکی می­تواند این مبلغ را پرداخت نماید.

اسناد و مدارک مورد نیاز برای ارائه به گمرک

هنگام ارائه اظهارنامه به گمرک و در مراحل بعد، لازم است اسناد و مدارک مورد نیاز را در اختیار گمرک قرار دهید. برخی از این مدارک به نوع محصول وارداتی شما بستگی دارد. برای مثال اگر می­خواهید دارو، محصولات بهداشتی و آرایشی و یا مواد غذایی وارد کنید، حتماً باید از سازمان بهداشت گواهی لازم را دریافت کرده باشید. اما به طور کلی هر نوع ترخیص کالا از گمرک بازرگان و دیگر گمرک­ها لزوماً نیازی به ارائه مجوز بهداشت ندارد.

برخی از اسناد مورد نیاز نیز برای تمام کالاها ضروری هستند. مانند فاکتور خرید و پروفرما، مانیفست، بیمه نامه، گواهی مبداء، ترخیصیه، پکینگ لیست، بارنامه و … در این مرحله کارشناسان گمرک اسناد شما را مورد ارزیابی دقیق قرار داده و اقدام به ارزش گذاری کالای شما مطابق با استانداردهای خود می­نمایند. این ارزیابی یکی از مهم­ترین مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا سایر مراکز گمرک به حساب می­آید که می­تواند کالای شما را در سراشیبی ترخیص سریع یا سربالایی­های قانونی گمرکی قرار دهد.

کالای شما در کدام مسیر گمرکی قرار می­گیرد؟

ادامه روند ترخیص کالا از گمرک بازرگان و سایر گمرک­های کشور، به این بستگی دارد که از نظر گمرک محصول وارداتی شما در کدام مسیر گمرکی قرار می­گیرد. در واقع گمرک از این شیوه دسته­ بندی استفاده می­کند تا اقدامات غیر ضروری را به حداقل رسانده و مسیر رسیدن به ترخیص را کوتاه­تر نماید. به این ترتیب که در واقع میزان ریسک کالای شما برای واردات مورد توجه قرار می­گیرد. این ریسک می­تواند به نوع کالا، کشور فرستنده، نوع معامله، تعرفه کالا و … مربوط ­شود. به همین دلیل بعد از تکمیل اظهارنامه، گمرک کالای شما را در یکی از مسیرهای سبز، زرد و قرمز قرار می­دهد تا کالاهای کم ریسک سریع­تر ترخیص شوند و کالاهایی که ریسک بالاتری دارند تحت قوانین و مقررات سختگیرانه­تری وارد کشور شوند.

  • مسیر سبز: کالاهایی که در جریان ترخیص کالا از گمرک بازرگان، مسیر سبز دریافت می­کنند بسیار راحت­تر از سایرین ترخیص می­شوند و نیاز به اخذ استاندارد یا مجوزهای خاص ندارند و یا لازم نیست به آزمایشگاه فرستاده شوند. این محصولات از کشور کم­ریسکی فرستاده شده اند و اسناد مرتبط با آن­ها کامل و قانونی است. گاهی وارد کننده نیز در سبز بودن مسیر تأثیر می­گذارد. برای مثال سابقه خوب مالیاتی می­تواند کمک کند کالای شما در مسیر سبز قرار گیرد. همچنین لازم است تعرفه اظهاری شما برای کالا با ارزش­گذاری و تعرفه­ای که گمرک برآورد می­کند همخوانی داشته باشد.
  • مسیر زرد: کالاهایی که در مسیر زرد قرار می­گیرند در واقع باید استانداردهای لازم را دریافت کنند یا به آزمایشگاه مربوطه فرستاده شوند. اما چون تعرفه کالا با ارزش گذاری گمرک مطابقت دارد و همچنین به دلیل سابقه­ی موفق واردات آن محصول در سه ماهه گذشته، بدون ارزیابی­های فیزیکی اجازه ترخیص پیدا می­کنند.
  • مسیر قرمز: اگر برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان و دیگر گمرک­ها با مسیر قرار روبرو شوید، کمی کارتان سخت­تر می­شود. اگر گمرک مسیر قرمز را به کالای شما اختصاص داده است چند احتمال وجود دارد: ممکن است به تازگی کارت بازرگانی دریافت کرده و اقدام به واردات کرده باشید. اسناد و مدارکی که ارائه داده اید کامل و بدون نقص نبوده اند و همچنین ممکن است تعرفه اظهار شده شما با تعرفه­ای استنباط شده گمرک برای کالا همخوانی نداشته باشد. در هر صورت، گمرک لازم می­داند کالای شما به آزمایشگاه فرستاده شود و تحت ارزیابی فیزیکی قرار گیرد. پس از گذر از این مراحل و اخذ استاندارد لازم می­توانید به ترخیص کالا از گمرک بازرگان یا هر گمرک دیگری اقدام نمایید.

پیشنهاد می­شود برای دریافت مسیر سبز از گمرک و ترخیص کالای خود در کمترین زمان حتماً از کمک مشاوران و کارشناسان زبده در این زمینه استفاده کنید. کارشناسان مستر ترخیص با تجربه چند ساله خود در زمینه ترخیص کالا از مراکز مختلف گمرک، برای اخذ مسیر سبز گمرکی و تسهیل فرآیند ترخیص، همراه شما هستند.

مسیرهای گمرکی
تحویل کالا از انبار گمرک بازرگان

صدور مجوز بارگیری و پرداخت هزینه­ های انبارداری

بعد از انجام تمام مراحل قبل در جریان ترخیص کالا از گمرک بازرگان، ارائه تمام مدارک و استانداردهای لازم و واریز هزینه ­های گمرکی، مجوز بارگیری برای کالای شما صادر می­شود. این در واقع شروع روند تحویل قطعی کالا از گمرک است.

حال نوبت به تحویل کالا از انبار می­رسد، اما پیش از آن باید هزینه‌­‌های مربوط به انبارداری را نیز به طور کامل پرداخت نمایید. این هزینه­‌‌ها شامل موارد مختلفی از جمله: هزینه بارگیری محصول، هزینه تخلیه کالا، هزینه نگهداری کالا در انبار گمرک و … می­شود که ممکن است با توجه به گمرک مربوطه و نوع و حجم کالای شما متفاوت باشد.

بارگیری و خروج کالا، آخرین مرحله ترخیص کالا از گمرک بازرگان

حال تنها با انجام چند قدم کوچک دیگر می­توانید کالای خود را انبار گمرک بازرگان تحویل بگیرید. البته ابتدا باید شناسه انبار در سیستم تأیید گردد. پس از آن برای بار آخر لازم است دوباره کالای شما توسط کارشناس درب خروجی مورد ارزیابی قرار گیرد. در این مرحله، ارزیاب کالای شما را از جهت مسیر گمرکی (سبز، زرد یا قرمز) بررسی می­کند تا در صورت نیاز شما را به آزمایشگاه و مراکز مربوطه ارجاع دهد. علاوه بر این وزن و تعرفه اعلام شده کالا باید با ارزیابی نهایی گمرک مطابقت داشته باشد. این آخرین مرحله بازرسی کالاست. اکنون می­توانید کالای خود را به صورت کاملاً قانونی وارد بازار داخلی نمایید.

ترخیص کالا از گمرک¬ بازرگان چقدر زمان می¬برد؟

ترخیص کالا از گمرک­ بازرگان چقدر زمان می­برد؟

روند ترخیص کالا می­تواند برای هر وارد کننده و البته برای هر کالا متفاوت باشد. مسیر گمرکی اختصاص داده شده به کالا (سبز، زرد یا قرمز)، تجربه و سابقه تاجر در امر واردات و ترخیص محصول، نوع کالای ورودی و … همگی از عواملی هستند که بر روند ترخیص و مدت زمان آن تأثیر می­گذارند. برای مثال ترخیص کالاهایی که باید برای ارزیابی بیشتر به آزمایشگاه فرستاده شوند (مانند محصولات غذایی، بهداشتی و دارویی)، در مدت زمان بیشتری انجام می­گیرد. به طور کلی ترخیص کالا از گمرک بازرگان و دریافت آن از انبار گمرک می­تواند بین چند روز تا چند هفته زمان ببرد. حتی گاهی عدم آگاهی از برخی قوانین موجود و ممنوعیات، باعث می­شود کالای وارد کننده ماه­ها در گمرک بماند و به این ترتیب خسارت مالی زیادی متوجه بازرگان خواهد شد.

استفاده از تجربه کارشناسان شرکت­های بازرگانی معتبر در این زمینه می­تواند تأثیر بسزایی در تسریع روند ترخیص داشته باشد. مستر ترخیص آماده است تا بکارگیری تمام دانش و تجربه خود در زمینه تجارت بین الملل، به شما برای واردات سریع و آسان کالا، کمک کند.

ترخیص کالا از گمرک بازرگان چه هزینه­ هایی در بر دارد؟

در مراحل مختلف حین ترخیص کالا، وارد کننده ملزم به پرداخت هزینه می­باشد. شاید بتوان هزینه اصلی را در واقع همان عوارض یا حقوقی دانست که به ورود کالا تعلق می­گیرد. به طور کلی می­توان گفت، تاجر می­بایست پنج درصد از ارزش گمرکی کالا و البته سود واردات خود را به در اختیار سازمان دولتی گمرک قرار دهد. صرف نظر از این که واردات کالا از گمرک بازرگان صورت می­گیرد یا از سایر گمرک­ها، این مبلغ مطابق با قانون، باید پرداخت شود تا کالا اجازه ورود به کشور را پیدا کند.

علاوه بر این، هزینه­ های جانبی نیز در روند ترخیص کالا از گمرک بازرگان و سایر گمرک­ها باید در نظر گرفته شوند که به آن­ها در قسمت­های قبل نیز اشاره شد؛ مانند هزینه انبارداری، هزینه ­های مربوط به حمل و نقل، بیمه، بارگیری و تخلیه بار و همین­طور هزینه های کارشناسی. پرداخت برخی هزینه­ ها برای تمام وارد کنندگان الزامی نیست. برای مثال جهت ترخیص کالاهایی که لازم است مورد ارزیابی فیزیکی قرار گیرند، هزینه­ هایی به عنوان هزینه آزمایشگاه و بازرسی­های تخصصی نیز باید پرداخت شوند.