هزینه ترخیص کالا چیست؟

هزینه ترخیص کالا چیست؟

ترخیص کالا چیست؟

هر کشوری برای تامین مواد لازم داخل کشور و بازار خود با سایر کشورها ارتباط تجاری برقرار می کند. این عمل با صادرات و واردات کالا میسر می شود. صادرات و واردات کالا و مواد اولیه از طریق مرزهای آبی و زمینی صورت می گیرد. از آنجایی که ترخیص کالا به تمام مراحلی که برای خروج و یا ورود یک کالا از مرز صورت می گیرد گفته می شود. در ادامه مقاله هزینه ترخیص کالا با ما همراه باشید.

در کشور ما نیز برای تامین بازار داخلی و صادرات کالا به کشورهای دیگر از مرزهای زمینی و آبی استفاده می شود و برای صادرات و واردات کالا یک سری قوانین و مراحلی وجود دارد، این قوانین در هر کشوری وجود دارد ما در اینجا به قوانین و مراحلی که برای ترخیص کالا و هزینه ترخیص کالا باید صورت بگیرد می پردازیم.

اصلی ترین مدارک مورد نیاز عبارتند از:

در مرحله اول برای خروج یک کالا از کشور نیاز به بارنامه دارد از موارد مهم دیگر نیاز به گواهی مبدا، لیست عدل بندی و فاکتور فروش است در برخی از موارد نیاز به گواهی بهداشت نیز می باشد.

مراحل لازم برای ترخیص کالا

  • ابتدا لازم است وارد سایت جامع تجارت ایران بشویم و کالا مورد نظر را ثبت سفارش کنیم.
  • در صورتی که می خواهیم کالای مورد نظر را از مرز زمینی و یا هوا ترخیص کنیم قبض انبار را از گمرک دریافت کنیم.
  • در صورتی که می خواهیم کالا مورد نظر را از مرز دریایی ترخیص کنیم ترخیصیه دریافت می کنیم.
  • با ورود به سامانه پنجره مربوط به گمرک اظهارنامه را پر می کنیم
  • کالای که قرار است صادرات کنیم باید به گمرک جهت بررسی معرفی کنیم.
  • انجام مراحل و معرفی کالا در سایت مربوط به گمرک جهت ارزیابی کالا توسط کارشناسان به صورت مجازی و پس از تایید کالا توسط کارشناسان سند به بخش صندوق در سامانه ارسال می شود و پس از آن عوارض گمرکی باید توسط صاحب کالا پرداخت شود.
  • سپس سیستم اجازه برای خروج کالا را انجام می دهد و می توان کالا را به انبار گمرک منتقل کرد، و پس از آن با داشتن فیش انبار و اخذ پروانه سبز مراحل ترخیص کالا را می توانیم انجام دهیم.

منظور از هزینه ترخیص کالا هزینه های است که برای خدمات گمرک پرداخت می شود. نرخ هزینه ترخیص کالا متفاوت است و برای همه کالا ها و ترخیص ها ثابت نیست. تاجران و بازرگانان ابتدا باید از هزینه ترخیص کالا مطلع باشند چرا که گاهی هزینه ترخیص بسیار است، و تاجر یا بازرگان به دلیل بالا بودن هزینه و ناتوانی در پرداخت آن مجبور می شود محموله خود را به مدت طولانی در انبار عمومی (گمرک) بگذارد. مدت زمانی که کالا را در انبار گمرک می گذاریم بر میزان هزینه ما اضافه می کند. هزینه ترخیص کالا در تمامی گمرکات کشور یکسان می باشد. و این هزینه بر اساس قوانین و مقرراتی که در گمرک ثبت شده محاسبه می شود.

هزینه ترخیص کالا چیست؟

هزینه ترخیص کالا توسط چه کسی تعیین می شود

هزینه ترخیص کالا با توجه به نوع کالا و میزان خدماتی که گمرک موظف به انجام آن است متغیر می باشد. هزینه ترخیص کالا توسط هیئت وزیران مشخص می شود، و طی ابلاغیه به گمرک داده می شود. گمرک با توجه به هزینه ای که توسط هیئت وزیران تصویب شده است وجه را از بازرگانان و تجار دریافت می کند.

هزینه ترخیص کالاها به چه بخشی پرداخت می شود

هزینه ترخیص کالاها بخشی از آن مربوط به بخش خصوصی و میزانی از این وجوه به بخش دولتی تخصیص می گردد. وجه هزینه ترخیص کالا توسط گمرک از تجار و بازرگانان دریافت می گردد و سپس بر اساس ابلاغیه این هزینه به وسیله گمرک به بخش های خصوصی و دولتی وصول می شود.
هزینه ترخیص کالا مربوط به موارد زیر می باشد.

هزینه ترخیص کالا یک مقدار از آن مربوط به هزینه های گمرکی می باشند.

این هزینه ها مربوط به خدماتی که گمرک ارائه می دهد مانند؛ آزمایشگاه، کارشناسان گمرک، انبار گمرک، تخلیه کالا، بارگیری کالا، شرکت حمل و نقل، بارچینی، بدرقه، صفافی و….. می باشد.

تعرفه گمرکی: برای تامین نیازهای داخلی کالاها به صورت واردات توسط بازرگانان و تجار از گمرک ها وارد بازار می شوند اما برای ایجاد توازن در بازار وجوهی از تجار برای واردات کالا دریافت می شود، که به آن تعرفه گمرکی گفته می شود. تعرفه گمرکی ثابت نیست، و این نرخ یا به صورت درصدی از ارزش کالا و یا واحدی از کالا محاسبه می شود و نیز به صورت تعرفه مختلط نیز گاهی محاسبه می شود.

عوارض گمرکی: این هزینه به سازمان های عام المنفعه تعلق دارد. این سازمان ها اعم از شهرداری، سازمان هلال احمر، بهداری و…… می باشند

مالیات: یکی از هزینه های مربوط به هزینه ترخیص کالا مالیات می باشد. هزینه آن ثابت نیست و برای هر ترخیصیه محاسبه می شود. هزینه مالیات با توجه به ارزش سیف و هزینه ورودی محاسبه می شود.

هزینه ورودی: این هزینه شامل هزینه گمرکی به اضافه 4 درصد از هزینه سود بازرگان می باشد. هزینه گمرکی در بالا به ان اشاره کرده ایم. هزینه ورودی به گمرک تعلق دارد. هزینه ورودی در تمام کشورها انجام می گیرد و به گونه ای جزئی از درآمد دولت به حساب می آید.

تمام موارد مربوط به هزینه ترخیص کالاها با توجه به اسناد و اظهارنامه خرید که تاجر پر کرده است محاسبه می شود. یکی از موارد موثر بر هزینه ترخیص کالا ارز می باشد. کالاهای که اظهارنامه آن ها توسط صاحبان کالا پر نمی شود، هزینه ترخیص کالا آن همانطور که در بالا گفتیم محاسبه می شود اما ارزش کالا توسط گمرک کشور تعیین می شود میزان هزینه ها تصویب می گردد.

هزینه ترخیص کالاها به طور مشخص مربوط به موارد زیر می باشد

هزینه انبار گمرک: کالا در انبار گمرک تخلیه می شود، و این یکی از موارد خدمات گمرکی می باشد، که باید هزینه آن را پرداخت کرد. این هزینه بر اساس مدت زمانی که کالا در انبار می ماند و نیز نوع انبار محاسبه می شود.

هزینه سیف کالا: این هزینه شامل هزینه بیمه برای کالای مورد نظر و نیز نرخ ارز کالا می باشد. ارز کالا توسط گمرک محاسبه می شود..

حقوق گمرکی و نیز سود بازرگانی از جمله هزینه های که در تعیین میزان هزینه ترخیص کالاها نقش دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.