صادرات پسته از مرز بازرگان

صادرات پسته از مرز بازرگان

صادرات پسته

پسته یکی از محصولات مهم صادراتی کشور ما می باشد. پسته یک گیاه بومی ایران است که امروزه برخی از کشورها سعی در کشت و تکثیر و حتی صادرات این محصول با ارزش از لحاظ غذایی و اقتصادی دارند. در اینجا انواع گونه های پسته و اهمیت هر کدام از آنها در صادرات پسته را ذکر خواهیم نمود با ما همراه باشید.

نام علمی pistacia vera جزء گیاهان گلدار دولپه ای می باشد. از راسته افراسانان،از خانواده پسته ایران به نام پسته می باشد. پسته درختچه یا به عبارتی درخت کوچکی می باشد، محل اصلی روییدن آن در خاورمیانه به ویژه در ایران است. مبدا و مرکز پسته در ایران، و شمال کشور ما یعنی سوریه و ترکمنستان و از شرق کشور ما افغانستان می باشد. کلمه پسته لغتی فارسی می باشد شهرهایی که در کشور ما عمده صادرات پسته از تولیدات آنجاست عبارتند از: کرمان، دامغان، سیرجان، نائین و برخی از شهرستان های فارس.

خوب است بدانیم برخی از مردم کشورهای دیگر اولین چیزی که بعد از شنیدن اسم کشورمان به ذهنشان می آید پسته و چیزهای خوراکی صادرات ایران می باشد.

کشورهای پیشرو در صادرات پسته

ایران به عنوان اولین کشور صادر کننده پسته در جهان می باشد و عمده صادرات پسته در بازار جهانی توسط تاجران ایرانی مدیریت می گردد. بعد از کشور ما آمریکا در جایگاه دوم قرار دارد. در جایگاه سوم چین قرار دارد. با اینکه پسته گیاه بومی کشور چین و آمریکا نیست ولی به دلیل محبوبیت این ماده غذایی خوشمزه و منفعت اقتصادی که دارد این دو کشور سعی در تلاش برای کاشت و صادرات این گیاه ارزشمند هستند.

می توان گفت پسته سرشار از خواص منابع معدنی، آهن و پروتئین است، حتی افرادی که مشکل فشار خون دارند با مصرف درست آن می توانند فشار خون خود را کاهش دهند. به اجزای بدن مانند قلب سیستم ایمنی رگ ها و مویرگ های خونی و سیستم بینایی نیز بسیار کمک می کند. میزان کالری موجود در صد گرم آن 570 کالری می باشد، میزان چربی موجود در آن 46 گرم است و حاوی 405 میلی گرم سدیم می باشد. علاوه بر این دارای مقداری فیبر، شکر، پروتئین، ویتامین های آ-ث-کا و … می باشد.

صادرات پسته

انواع پسته و کدام از انواع آن در صادرات پسته مهم می باشد

پسته جزء گیاهان بومی ایران می باشد که بیش از 90 درصد گونه های آن شناسایی شده است. برخی از این گونه ها به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و ارزش پایین غذایی کشت نمی شوند و برخی دیگر به اندازه مصرف خانگی و یا برای بازار داخلی کشت می شوند. اما برخی دیگر از گونه ها به دلیل بالا بودن ارزش غذایی آن، داشتن جایگاه خوب در بازار داخلی و خارجی و منفعت اقتصادی کشت می شوند.

به طور کلی انواع پسته به دو دسته گرد و دراز گروه بندی می شوند. انواع مختلف پسته که به نام های کله قوچی، فندقی، اکبری، احمد آقایی و اوحدی و…. شناخته شده هستند، از انواع تجاری پسته هستند که جایگاه هر کدام را در صادرات بررسی می کنیم.در مرز بازرگان صادرات این محصول توسط گروه تخصصی ما انجام می شود که در صورت نیاز می توانید با مشاورین تخصصی ما در ارتباط باشید.

پسته اکبری

یکی از انواع پسته ها که در صادرات این محصول اولویت دارد و مهمترین نوع از صادرات پسته،پسته اکبری می باشد. این نوع پسته از گروه پسته دراز می باشند. نام این پسته از روی شخصی که این گونه از پسته را شناسایی و تکثیر داد نام گذاری شده است و بومی شهر رفسنجان می باشد.

پسته خنجری

پس از پسته اکبری، پسته خنجری دارای اهمیت و منفعت اقتصادی بالایی می باشد.این نوع پسته از گروه پسته دراز می باشد. نام این گونه از پسته صادراتی به دلیل این که شکل آن که شبیه خنجر است. بومی شهر دامغان می باشد.

پسته کله قوچی

یکی از انواع پسته های که در صادرات پسته رقم خوبی را از آن خود کرده است پسته کله قوچی است، این نوع جزء پسته دراز می باشد. نام دیگر آن پسته حاج شریفی می باشد. دلیل این نام به خاطر اینکه اولین کسی که این گونه را تشخیص داد حاج شریف بوده است. بومی شهر رفسنجان می باشد ولی به صورت پراکنده در سایر مناطق نیز کشت می شود.

پسته احمد آقائی

مهمترین نوع پسته در میان انواع صادرات می باشد و به دلیل درشت بودن و شکل خاص آن به صورت خیلی سریع جایگاه خود را در صادرات پیدا کرد. جزء پسته دراز می باشد. اسم آن از روی شخصی که گونه آن را شناسایی کرده برداشته شد و در مناطق نوق و سیرجان کشت می شود.

پسته فندقی

از نوع گونه بسیار قدیمی و شناخته شده است. جزء اولین پسته های است که به بازار صادرات راه پیدا کرد. جزء گروه پسته گرد می باشد تا 70 درصد کشت پسته رفسنجان از این گونه می باشد. بیشترین حجم صادراتی پسته متعلق به پسته فندقی می باشد. توسط شخصی به نام اوحدی شناسایی و نامگذاری شد.

صادرات پسته در جهان

دو کشوری که در صادرات پیشرو و در حال رقابت هستند ایران و آمریکا است. پسته بومی کشور ایران است، با اینکه پسته بومی کشور امریکا نیست ولی سهم زیادی در صادرات پسته دارد. ایران در سال های متوالی بزرگترین و نخستین صادر کننده پسته شناخته شده است که آن هم به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی می باشد.

اهمیت صادرات پسته در کشورمان

یکی از راه هایی که کشور ما می تواند از طریق آن با وجود تحریم های نفتی ارز آوری کند پسته می باشد. از محدود محصولات کشاورزی که از کشور ما در بازار جهانی صادر می شود پسته است و می تواند در وضع کشاورزی و کشاورزان ما اثر به سزایی داشته باشد.

پسته صادراتی از مرز بازرگان

مرز بازرگان یکی از مرزهای زمینی کشورمان می باشد که به دلیل موقعیت مکانی خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است، فاصله کمی تا مرز ترکیه دارد. با صادرات پسته از مرز بازرگان به کشور ترکیه می تواند مقصد نهایی صادرات ما ترکیه و یا کشورهای اروپایی باشد. به دلیل موقعیت جغرافیایی مرز بازرگان به عنوان دروازه اروپا آن را می شناسیم و از طریق آن می توانیم کالاهای خود از جمله پسته صادراتی را به کشورهای اروپایی صادر کنیم.

صادرات پسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.