پیش فاکتور به برگه ضمانتی گفته می شود که قبل از نهایی شدن فروش و معامله صادر می شود و شما را برای رسیدن به اطمینان در معامله یاری می نماید.ارائه پیش فاکتور به این معنا نمی باشد که معامله تمام شده است و فرد حتما باید هزینه را به طور کامل پرداخت کند. در پیش فاکتور اطلاعات نسبتا کاملی مثل تاریخ حقوقی پیش فاکتور، تاریخ صدور و مبلغ ارائه شده برای مشتری همگی در این نوع فاکتورها قید شده اند. نکته مهمی در این مورد قابل بیان است، اگر در تاریخ قید شده در پیش فاکتور مبلغ ذکر شده پرداخت نشود، معامله کامل نشده و اعتبار این پیش فاکتور از بین خواهد رفت.
این نوع فاکتور برای تعیین ارزش کالا و مشخص کردن ارزش دقیق کالاها به کار برده می شود و مدت اعتبار این فاکتور بسیار محدود می باشد. اطلاعات فروش در این فاکتورها به صورت اساسی قید شده است، شما تعداد دقیق کالاها و نوع آن ها را به همراه قیمت دقیق کالاها در این پیش فاکتور می توانید بیابید. البته اعتبار فاکتورها بسیار بیش تر از پیش فاکتورها می باشد و این دو در ماهیت و میزان اعتبار تفاوت های زیادی را دارا می باشند. در ادامه مهم ترین تفاوت های فاکتورها و پیش فاکتورها را برای شما بیان خواهیم کرد.
اهمیت پیش فاکتور
پیش فاکتور دارای ارزش نسبی کمتری نسبت به فاکتور می باشد و شما این اهمیت را زمانی بیش تر درک خواهید نمود که اطلاعات پیش فاکتور و اعتبار آن را با فاکتور بسنجید. به این سبب با ما همراه شوید تا با اطلاعات قید شده در این نمونه فاکتورها بیش تر شما را آشنا کنیم. در ادامه به انواع پیش فاکتورها هم اشاره ای خواهیم داشت. یکی دیگر از دلایل اهمیت آن نوع فاکتورها، تعیین زمان دقیقی برای دریافت وجوه می باشد که به فرایندهای موجود در صادرات نظم و ترتیب فوق العاده ای خواهد بخشید.
کاربرد پیش فاکتور
پیش فاکتور برای مشاغل بسیار زیادی مثل صادرات و واردات انواع کالا، تاجران و افرادی که دارای انواع کارخانه ها و کارگاه ها کاربردی می باشد. این مشاغل استفاده های زیادی از این نوع فاکتورها می کنند و به صورت اصولی اطلاعات لازم را در زمان خرید و فروش در آن ها وارد می نمایند. خرید کالاها بدون دریافت پیش فاکتور نمیتواند چندان ایده جالبی باشد و این مشاغل را به اهداف خود نزدیک سازد.
تفاوت پیش فاکتور و فاکتور
پیش فاکتور و فاکتور از نظر اهمیت اطلاعات قید شده و طبقه بندی اطلاعات با هم دیگر تفاوت هایی را دارا می باشند. نکته دیگر به تنوع اطلاعات قید شده در این دو فاکتورها مربوط می شود. ممکن است مساله ای در یک پیش فاکتور دارای اهمیت نباشد و در نوع دیگری اهمیت فوق العاده زیادی داشته باشد. نقطه مشترکی در این دو فاکتور موجود است و آن رنگ بندی متفاوت و متنوع این دو فاکتور می باشد. به همین سبب این نوع از فاکتورها نسبت به نمونه های دیگر توانایی بیش تری برای جلب رضایت مشتریان دارا می باشند.
مهم ترین تفاوت فاکتور و پروفرما در این است که فاکتور پس از تایید معامله صادر می گردد و پروفرما قبل از تایید شدن معامله صادر می شود. همین مساله سبب می شود که تفاوت های بسیار زیادی در این بین ایجاد شود و فاکتور و پروفرما تفاوت ماهیتی با هم دیگر داشته باشند. یک تفاوتی که معمولا به یک هدف واحد منجر می شود.
اطلاعات قید شده در پیشفاکتور
همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، این نوع فاکتور دارای بخش های زیر می باشد و اطلاعاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، در آن قید خواهد شد.
مدت اعتبار پروفرما، این نوع فاکتور توسط فروشنده به خریدار داده می شود و در آن قیمت و شرایط خرید را به صورت نسبی قید می نمایند. به نوعی این فاکتور را می توان شروع فرایند خرید در بین خریدار و فروشنده دانست و اعتبار قانونی دیگری را دارا نمی باشد. اگر در این نوع فاکتور مدت اعتبار آن قید گردد، از نظر قانونی اعتبار بیش تری را دارا خواهد بود و مشکلات کم تری را ایجاد خواهد نمود.
بخش دیگری که در این نوع فاکتور قید می شود، مقدار کالا و نام کالا می باشد. اگر میزان کالای معامله شده و قیمت آن در این پروفرما قید نشده باشد، هیچ نوع وجاهت قانونی دارا نمی باشد. همچنین معامله ای که در آن به طور کامل شرایط معامله و تعداد و قیمت کالاها قید نشده باشد، هیچ اعتباری نخواهد داشت. یکی از مواردی که باید تکلیف آن در پروفرما مشخص شده باشد، هزینه های مربوط به بخش حمل و نقل کالاها می باشد و این مبالغ باید قبل از هر نوع معامله ای مشخص شده باشد.
در صورتی که در این اسناد قانونی مطلبی در مورد کشور مقصد و مبدا قید نشده باشد و از این نظر مواضع روشن نشده باشد، در ادامه ممکن است مشکلات متعددی پیش آید. از این رو حتما باید این موضوع به خوبی روشن شود. مشخصات مربوط به بسته بندی هم لازم است که در پروفرماها قید شود و اطلاعات مربوط به آن به صورت بسیار منظی دسته بندی شود. بسته بندی ها همیشه به یک گونه نیستند و شکل های متنوعی دارند، بنابراین قبل از معامله اصلی باید مواضع طرفین در مورد تمامی این مواردی که ذکر کردیم، به طور کامل مشخص شود.
اطلاعات مهم دیگری هم مثل تاریخ و شماره سریال باید در این نوع فاکتور قید شود و این اطلاعات نقش بسیار مهمی در تعیین ارزش این فاکتورها دارا می باشند.
شماره سریال از دیگر بخش هایی می باشد که باید در این نوع فاکتورها حتما قید شود و در غیر این صورت نمی توان امیدی به این منظم پیش رفتن کارهای مربوط به خرید و فروش داشت. مشخصات خریدار و فروشنده به صورت دقیق در این فاکتورها قید شده است و این سبب می شود که مشکلی از این نظر به وجود نیاید. تمامی شروط و اطلاعات طرفین هم باید در پروفرما قید شده و به صورت دقیقی قید شود در غیر این صورت نمی توان امیدی به این موضوع داشت.
بیشتر بخوانید: