وظایف،مفاهیم پایه و انواع بازرگانی
شاید تا به حال پیش خودتانفکر کرده اید بازرگانی یعنی چه؟ و به چه نوع تجارتی است؟
در این مقاله می خواهیم بیشتر در این باره سخن بگوییم پس با ما همراه باشید.
همان طور که می دانید از گذشته تاکنون انسان ها برای بقای حیات به تامین نیاز خود با دیگران در حال تبادل بوده است و این روند مبادلات رفته رفته رو به توسعه یافت و شکل و رفتار های مناسب به خود گرفت.
البته این روند رشد با افزایش جمعیت، پیشرفت علم و همین طور تنوع در نیاز های افراد جامعه کاملا پیچیده و وسیع تر شد و امروزه این کار تجارت و مبادله یکی از فعالیت های اصلی محسوب می شود.
با این که بازرگانی با مبادلات و تجارت کالا هم معنی است ولی خب یک سری تفاوت بین آن ها وجود دارد که در ادامه مختصر توضیحی در این باره خواهیم نمود.
مبادله
در طول تاریخ به تمام دادن و گرفتن کالا از یکدیگر مبادلات گفته می شد البته اگر پولی هم رد و بدل شود نیز مبادله صورت خواهد گرفت.
تجارت
و اما تجارت! همه ی داد و ستد های هنگام مبادله که برای یک هدف انجام می شود (سود) تجارت گفته می شود.
معاملات تجاری
به هر گونه معاملاتی که بین این افراد صورت گیرد معاملات تجارتی گویند:
1. هر نوع معامله ای بین تاجران،صرافی ها،کسبه و بانک ها
2. به تمام امور معاملاتی تجاری که بین تاجر و غیر تاجر انجام شود
3. به تمام امور معاملاتی که افراد زیر مجموعه ی تاجران برای آن ها انجام می دهند
4. کلیه امور معاملاتی که در شرکت های تجاری انجام می شود
با توجه به این که مفهوم پایه تجارت و مبادله را دریافتید نوبت به بازرگانی می رسد، در واقع به تمامی خدماتی که در طول روند مبادلات که از وهله اول تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده را بازرگانی می گویند.
خدمات بازرگانی به تولیدکننده
همان طور که می دانید تولید کننده برای این که بتواند کالایی را تولید نماید به خرید مواد اولیه، قطعات، ماشین، ابزار و …. نیاز دارد. به همین علت تشخیص و تامین منابع اولیه بر عهده فعالیت ها و خدمات گروه بازرگانی است که به تولید کننده عرضه نماید. و از طرفی هم دل مشغولی های تولید کننده بابت رساندن محصول یا کالا به دست مصرف کننده را رفع می کند.
خدمات بازرگانی به مصرف کننده
با توجه به شناسایی نیاز ها و سلیقه های مشتری، کالا یا محصول برای آن تهیه و عرضه خواهد شد.که در این مسیر برنامه هایی جهت خدمات رسانی بهتر صورت می گیرد.
بازرگان
کسی که خدمات و فعالیت های بازرگانی بر عهده وی می باشد که با توجه به تولید و نیاز، شرایط زمانی و مکانی این خدمات را به هدف سود بخشی و همین طور صرفه جویی انجام می دهد بازرگان گفته می شود.
وظایف بازرگانی
با توجه به تعریفی که از بازرگانی داشتیم فکر می کنم وظایف آن را بهتر درک کنید و به یک نوع پل ارتباطی با عوامل تولید کالا و مصرف کنندگان است که در کل فعالیت های بازرگانی شامل موارد زیر است:
1. تهیه و تدارک فعالیت های تولیدی و خدماتی
2. سعی و تلاش جهت رساندن کالا به دست مصرف کننده
خدمات بازرگانی به اقتصاد کشور
همان طور که می دانید امروزه اقتصاد در هر کشوری حرف اول را می زند و باعث رونق و پویایی آن می شود بنابراین فعالیت های بازرگانی حول محور سیاست هر کشوری می چرخد.
برای مثال اگر در کشوری ورود کالایی ممنوع باشد صد در صد با واردات آن ممانعت به عمل خواهد آمد که این خود باعث تقویت سیاست و تصمیمات اقتصادی خواهد شد.
و از طرفی اگر صادرات کالا در اولویت تصمیم گیری های سیاسی قرار بگیرد مسلما با اجرای این کار موجب ارتقای اقتصاد کشور خواهد شد و از طرفی هم بین تولید کننده و مصرف کننده با تنظیم فاصله زمانی و مکانی موجب اداره کردن و تنظیم اقتصاد کشور خواهند شد.
تولید ملی در این راستا از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که نیاز به کالا های متنوع افزایش داده خواهد شد و به طور کلی می توان گفت فعالیت های بازرگانی تقسیم بندی خواهد شد و هر تولید کننده ای به تولید کالای ویژه خواهد شد که همین امور باعث می شود اقتصاد کشور رونق یابد.
بازرگانی به طور مستقیم روی اقتصاد و دولت اثر خواهد گذاشت و سود آوری آن موجب ارتقا و رونق آن خواهد شد و بالعکس آن اگر صورت گیرد موجب رکود آن خواهد شد.
انواع بازرگانی
برای هر نوع تجارت تقسیم بندی های صورت می گیرد که اینجا می توان به دو نوع بازرگانی داخلی، بازرگانی خارجی و بازرگانی منطقه ای اشاره کرد.در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت….
1- بازرگاني داخلي: منظور از داخلی یعنی این که هر گونه خدمات و مبادله ی کالایی بین ساکنین کشور صورت گیرد گفته می شود.
2- بازرگاني خارجي: منظور از خارجی یعنی این که هر گونه خدمات و مبادله ی کالایی بین کشور ها صورت گیرد گفته می شود.
3- بازرگاني منطقهای: منظور از منطقه ای در این نوع خیلی به فعالیت های خارجی شباهت دارد اما با تفاوت این که بین یک تا دو کشور در یک محدوده جغرافیایی برای کسب امتیاز و تسهیلات و اهداف مشخص انجام می شود.
معاملات بازرگانی
به طور کلی می توان گفت معاملات در ده نوع فعالیت محدود می شوند که عبارت اند از:
1. راه اندازی هر نوع کارخانه اما به شرطی که برای رفع نیاز های شخصی نباشد.
2. تصدی نمودن نمایشگاه عمومی
3. هر گونه خرید یا تحصیل ممال منقول ، حال این که بخواهد آن را اجاره یا به فروش برساند
4. عملیاتی که مرتبط با بیمه دریایی و غیر دریایی است
5. انجام معامله بین تاجر و غیرتاجر
6. هر نوع عملیات حراجی.
7. هر نوع حمل و نقل
8. معاملات و عملیات مربوط به کشتی سازی و همین طور خرید و فروش آن در داخل و خارج
9. عملیات صرافی بانکی
10. عملیات مرتبط با دلالی یا حق کمیسیون و یا عاملی
شرکت بازرگانی ما در مرز بازرگان آماده ارائه تمامی خدمات در راستای این اهداف جهت ارتقای رشد اقتصاد آمادگی خود را اعلام می کند.